Sizin için derlediğimiz erişim engelleri listesini ve sansüre ilişkin haberleri aşağıda bulabilirsiniz.
BirGün gazetesinin Twitter hesabı askıya alındı
8 Ağustos’ta BirGün Gazetesi’nden yapılan açıklamada sorunun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığı belirtilerek "Yaşanan problemi en kısa sürede aşıp yayınımızı Twitter’dan sürdürmek için ekibimiz çalışmalarına devam ediyor." dendi. Açıklamadan bir gün sonra hesap yeniden aktif hale geldi.
Bu da oldu: 24 saatlik Instagram hikayesi erişime engellendi
Avukat Feyza Altun’un, bir tweet'inin erişime engellendiğini duyurduğu Instagram hikayesi için erişim engeli kararı verildi. Altun'un hikayesi, maksimum yayında kalma süresi olan 24 saatin dolmasına sayılı saatler kala erişime engellendi.
- https://freewebturkey.com/index.php/categories/newsberg/haberler/bu-da-oldu-24-saatlik-instagram-storysi-erisime-engellendi
Temmuz ayında en az 713 içerik erişime engellendi
Temmuz ayında en az 713 içerik için erişim engeli kararı verildi. Bilal Erdoğan, en çok içerik engelleten isim olarak öne çıkarken ağabeyi de peşinden geldi. Engellenen haberlerin büyük çoğunluğunun konusu ise yine yolsuzluk ve usulsüzlük oldu.
- https://www.freewebturkey.com/index.php/categories/newsberg/haberler/haziran-ayinda-en-az-713-icerik-erisime-engellendi-erdogan-zirveyi-kimseye-kaptirmadi
Teyit'ten Google Türkiye raporu: Google, iktidar lehine dezenformasyonun önünü açıyor
Doğrulama platformu Teyit, Google’ın Türkiye’de doğru bilgiye erişime etkisini inceleyen bir rapor yayımladı. “İfade Özgürlüğü ve Doğru Bilgiye Erişim Bağlamında Google’ın Dezenformasyon ve Medya Politikaları” başlıklı raporda Google’ın arama sonuçları, haber dağıtımı ve reklam politikalarının dezenformasyonun yayılmasına nasıl katkı sağladığı, örneklerle anlatılıyor.
- https://www.freewebturkey.com/index.php/categories/newsberg/haberler/teyitten-google-tuerkiye-raporu-google-iktidar-lehine-dezenformasyonun-oenuenue-aciyor
2.5 milyar insan sansürden etkilendi: 'İnternet kısıtlamalarının başlıca nedeni hükümet karşıtı protestolar'
Surfshark’ın son raporuna göre 2023’ün ilk yarısında küresel çapta yaklaşık 2.5 milyar insan internet sansüründen etkilendi. Yılın ilk altı ayında 42 yeni sansür vakası tespit edilirken BTK'nın deprem sonrası bant daraltması ile Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli de bunlardan ikisi oldu. Raporda sansürün nedeni olarak ise 'hükümet karşıtı protestolar' gösterildi.